ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

ילדים ואלרגיות למזון

ילדים הם הדוגמה הבולטת לכך שהרגלי התזונה ואורח החיים האופייניים למאה ה-21 גורמים לעלייה בשכיחות של אלרגיות ורגישויות למזון. אלרגיות אלה מובילות למגוון רחב של מחלות ילדות ובעיות בריאות רבות אחרות, החל בדלקת האוזן התיכונה ועד להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ADHD.

הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ADHD

הפרעה זו הפכה למונח נפוץ בבתים רבים והורים וילדים רבים מתמודדים עימה.

שכיחות ההפרעה בבנים גדולה פי 5 משכיחותה בקרב בנות.

33% או יותר מן הילדים שסובלים מ-DHD ימשיכו לסבול ממנה גם בבגרותם. הבעיה אינה ניתנת לאבחון בעזרת בדיקות מעבדה, והאבחנה מבוססת על התבוננות בהתנהגותו של הילד, שלרוב, מתאפיינת בחוסר קשב, היפראקטיביות ואימפולסיביות, במידה שפוגעת ביכולתו לתפקד כראוי.

ילדים רבים שסובלים מ-ADHD נוטלים תרופות מרשם, בעיקר “ריטלין”, שאמורות להגביר את הקשב, לסייע להם להירגע ולשפר את ההתנהגות והביצועים שלהם בבית הספר.

בקרב ילדים אוטיסטים ניתן למצוא שכיחות גבוהה של אלרגיה למזון, במיוחד לחלב ודגנים – המכילים את חלבון הגלוטן.

שכיחות התופעה בקרב אוטיסטים גבוהה אפילו יותר משכיחותה בקרב ילדים הסובלים מ-ADHD.

הורים רבים הבחינו בשיפור ניכר בהתנהגותם של הילדים בעקבות שינויים תזונתיים.

מוצרי חיטה וחלב, המכילים חלבונים מסוג “גלוטן” ו”קזאין”, הם המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר הקשורים באוטיזם. חלבונים אלה קשים לעיכול ועלולים לעורר תגובות אלרגיות, במיוחד אם הילד נחשף אליהם בגיל צעיר מאוד.

חלקיקי חלבונים, הנקראים גם “פפטידים”, יכולים לחקות חמרים כימיים במוח הנקראים “אנדרופינים”, ולכן הם מכונים “אקסורפינים”.

מאמרים נוספים בנושא:

אלרגיה סמויה למזון